H2013 02 - Dárek - Gleti

07.10.2013 21:32
Název díla *
Dárek
Autor *
gleti
Počet slov *
200
Rating/Varování *
(pokud je potřebné)
Soutěžní výzvy číslo *
H 2013 2
Prohlášení *
Všechna práva vyhrazena JKR, autorce ságy Harryho Pottera. Fanfikce nevznikla za účelem zisku.
Vlastní text

Poprvé ho umolousaný obal od žvýkačky netížil v kapse. Přišel čas pomsty.

Je to půl roku, co se podařilo uvězněným Smrtijedům uprchnout z Azkabanu a on se plný hněvu potuloval Bradavicemi. Jeho kroky ho neplánovaně zavedly před Komnatou nejvyšší potřeby. Harry říkal, že dokáže splnit každé přání, pomyslel si. Pomůže i mně?

Uvnitř nalezl učebnici Lektvarů pro pokročilé a malou krabičku. K čemu mi budou Lektvary pro pokročilé, když neumím uvařit ani ty jednoduché, mudroval. Pro jistotu mávl hůlkou, kniha se otevřela a …. Tato bylina se považuje za vyhynulou, už více než sto let nebyla nalezena, což postrádají především psycholéčitelé. Tři kapky jejího extraktu umocnily působení Antidepresívního lektvaru Bona humuro. Zvláštností je její použití v staroperuánské magii. Podle pověsti dokázala přenášet energii dárce, takže obdarovaný se v její blízkosti cítil příjemně. Peruánská tradice však zaznamenává i případ zotročené kněžky, která s její pomocí dohnala španělského otrokáře k sebevraždě…. Neville zamyšleně odložil knihu a opatrně otevřel krabičku. Na jejím dně ležela tři neobvyklá semínka.

Právě rozkvetlo v nádhernou květinu první. Uprostřed smaragdových listů se skvěl růžový květ. Její opojná vůně mámila smysly a mátla rozum. Opatrně ji zabalil a vydal se do sovince. Ještě dnes provoní svou vůní sídlo Lestrangových.
 

 
 

 

Diskusní téma: H2013 02 - Dárek - Gleti

...

Datum: 16.10.2013 | Vložil: Profesor

Velmi zajímavý nápad.

:3

Datum: 09.10.2013 | Vložil: Desire

Nápad je zajímavý a myslím, že i neotřelý.. líbilo se mi to :))

oOo

Datum: 08.10.2013 | Vložil: Regi

Zajímavý nápad. Stejná vůně jako lék i jako zbraň. Dík.

♠♠♠

Datum: 08.10.2013 | Vložil: Vendi

ho hooo! Pomsta bude slad... totiž voňavá :D

Neville a bylinky :-)

Datum: 08.10.2013 | Vložil: Claire

Ano, to je splněné přání ... dost možná i nadstandardně. Semínka jsou tři... až se vypořádá s Bellou, zbyde i na lektvar pro rodiče... :-)

No...

Datum: 08.10.2013 | Vložil: KalamityJane

...hlavně, aby to vyšlo. Pěkné, děkuji :)

:-)

Datum: 08.10.2013 | Vložil: Mája

Skvělý nápad. Neville bojuje svými nejsilnějšími zbraněmi. Semínky a pěstitelskými úspěchy :D Jen jsem zpočátku myslela, že těmi bylinkami vyléčí rodiče a on jimi připraví o rozum šílenou Bellu :D

Přidat nový příspěvek