V01 - Nejtěžší je začít - Lady Corten

26.07.2013 13:32
Název *
Nejtěžší je začít
Autor *
Lady Corten
Beta-read
Patoložka
Počet slov *
1x500
Rating/Varování
Preslash
Výzva *
V01
Prohlášení *
Všechna práva vyhrazena JKR, autorce ságy Harryho Pottera. Fanfikce nevznikla za účelem zisku.
Poznámka autora/Shrnutí
Snarry. Shrnutí: Harry je zoufalý. Učněm mistra lektvarů se stal jen proto, aby byl Severusovi poblíž. Studium mu nejde a odvahu na to, aby mu řekl, co k němu cítí, nemá. Naneštěstí je tu ještě Hermiona, které se je možné vyplakat na rameni.
Odkaz https://www.lady-corten.name
Vlastní text

„Nezvládnu to. Určitě se mnou brzy vyrazí dveře a já ho pak už nikdy neuvidím,“ zaúpěl Harry a skryl svou tvář v dlaních.
„Zvládneš, už ses dostal tak daleko. Byla by škoda to teď předčasně vzdávat,“ snažila se ho Hermiona povzbudit.
„Ty víš moc dobře, proč to dělám. Laboratoř je jediné místo, kde můžeme být spolu a sami. Nemám na to, aby se ze mě stal skutečný mistr lektvarů. To musíš uznat i ty,“podotkl Harry se skelnýma očima.
„Kdyby v tobě neviděl nějaký ten skrytý talent, za svého učně by si tě nikdy nevzal,“ zaprotestovala.
„Pochybuji. Potřebuje u sebe jen někoho, po kom se může vozit teď, když neučí v Bradavicích. A já jsem se mu nabídl přímo na zlatém podnose. Nebyl by to zmijozel, kdyby takové šance nevyužil.“
„Harry, teď mě dobře poslouchej. Pokud by si nemyslel, že na to nemáš, neztrácel by s tebou svůj drahocenný čas,“ snažila se mu domluvit, ale dostalo se jí jen pochybovačného pohledu. Nevydržela to. Byli jak malé děti. Chodili pořád dokola kolem horké kaše a navzájem čekali, že ten druhý udělá ten první krok. U Merlina, už rok se nehnuli z místa. Zabedněnci. „Když tu budeš sedět a fňukat, nepomůžeš si. Vzpamatuj se, jdi za ním a na rovinu mu řekni, co k němu cítíš,“ řekla mu zpříma.
Harry se na ní šokovaně podíval. „To myslíš opravdu vážně? Zabije mě, když mu to řeknu.“
„Pochybuji. Proč myslíš, že už tak dlouho plýtvá časem nad takovým ztraceným případem v lektvarech, jako si ty? Aby měl koho seřvat, učně nepotřebuje,“ pokračovala dál v započaté upřímnosti. Už dlouho to v sobě celé dusila, a když už to šlo ven, tak s celou parádou. „Koukej se okamžitě zvednout a jít za ním. Už několikrát ti nenápadně naznačil, že první krok nechává na tobě, a ty sis toho ani neráčil nevšimnout. Tak si přestaň sedět konečně na vedení, zvedni se a jdi do toho. Ono to samo nepřijde. Konečně se vzpamatuj. Ty jsi z vás dvou nebelvír,“ oznámila mu, postavila se a energicky odkráčela z místnosti tak, že se dveře za ní s třísknutím zavřely.
Harry tím směrem hodnou chvíli zkoprněle hleděl. Srdce mu splašeně tlouklo, neschopno se ani na okamžik uklidnit. Cítí to stejné, co já. Nevěřícně si v duchu dokola opakoval, jako nějakou mantru. U Merlina, na co tu vlastně čekám? Podivil se. Přiskočil k nejbližšímu krbu a už ho nebylo.
Hermiona, ktera ve skutečnosti vůbec neodešla a zůstala čekat potichu na chodbě, se při typickém zahučení letaxu široce pousmála.
„Tak co?“ ozval se Dracův hlas vedle ní.
Hermionu neopouštěla její spokojenost. „Ruka v rukávu. Nebelvír na cestě. Co ty?“
„Severus je zpracovaný. Prsten připravený. Až se u něj objeví, už ho nikdy nemíní pustit,“ samolibým hlasem jí poreferoval a vlepil jí cudný polibek na tvář. „Konečně budeme mít klid pro sebe. Poslouchat je už bylo opravdu k nevydržení.“
Hermiona se tichounce zasmála. „Kdy jim o nás konečně řekneme?“
„Brzy, ale ne hned. Zatím nesmíme vzbudit podezření,“ pronesl, objal ji a s lupnutím se s ní přemístil.

 

Diskusní téma: V01 - Nejtěžší je začít - Lady Corten

...

Datum: 28.07.2013 | Vložil: Sitara

Prima dohazovačský pakt :-D Teď už si jen představovat, jak ho Severus odmítl ještě někdy pustit :-D

:-)

Datum: 28.07.2013 | Vložil: Mája

Dramione sice nemusím, ale jako dohazovači by tenhle pár byl rozhodně dost výkonný :-) Důležitější je, že dali dohromady Snarry :D

:)

Datum: 28.07.2013 | Vložil: KalamityJane

Jé, tohle bylo rovnou takové dva v jednom. Mám slabost pro tyhle dva páry, takže nadšeně jásám, díky.

:)

Datum: 27.07.2013 | Vložil: MIRA

To bolo perfektné. :) Úplne som si vedela predstaviť tých dvoch nešťastných bláznov ako fňukajú svojim priateľom na ramene. :) Ešte že obaja majú svojich dohadzovačov. :)

Pro někoho je nejtěžší i pokračovat :-D

Datum: 26.07.2013 | Vložil: Claire

Naneštěstí? Já bych teda řekla, že spíš na veliké štěstí, a dvojité - když na druhé straně našeptává spojenec Draco. Nebýt jich dvou, tak by se nám ti dva hrdinové smutných postav motali v kružnicích (každý vlastních) snad do skonání věků... :-D
Díky za obsáhlý příspěvek, lady. :-)

:-)

Datum: 26.07.2013 | Vložil: Patoložka

Ale ne, Harry je tedy pěkný zabedněnec, ale je pravda, že korunu tomu všemu prostě nasadili Hermiona s Dracem a to se mi strašně moc líbilo:-) Hrát dohazovače musí být dobrá pozice, tedy když to pak vyjde. A já pevně doufám, že ano:-) Díky moc!

Přidat nový příspěvek