V01 - ...Někdy je těžké začít... - Seulbet

26.07.2013 12:44
Název *
...Někdy je tak těžké začít...
Autor *
Seulbet
Počet slov *
4x100
Rating/Varování
(pokud je potřebné)
Výzva *
V01 - Nejtěžší je začít
Prohlášení *
Všechna práva vyhrazena JKR, autorce ságy Harryho Pottera. Fanfikce nevznikla za účelem zisku.
Poznámka autora/Shrnutí
Bez párování. Vše začíná zdánlivě nedůležitou vzpomínkou. Právě ta ale odstartuje Albusův hon za viteály...
Vlastní text

„Pane, chtěl jsem se vás na něco zeptat.“
„Tak se ptej, chlapče, ptej se…“
„Pane, říkal jsem si, jestli nevíte něco o …o viteálech?“

A najednou se to stalo zase, sytá mlha naplnila místnost a zakryla tak Horáce i Toma. Potom se prudce ozval Horácův hlas.
„Nevím nic o viteálech a ani bych ti nic neřekl, kdybych věděl. Teď jdi okamžitě pryč a opovažuj se o tom ještě někdy zmínit.“
***
Co přede mnou skrýváš, Horáci? Ta myšlenka jím hlodala jako mor. Ne, možná je mnohem přesnější rakovina. Nakazila každou buňku a pomalu se zmocnila celého mozku. Albus zanedbával své povinnosti, nestýkal se s kolegy, nevěnoval se studentům. To ta vzpomínka.
Byl si vědom její důležitosti a chápal, ano pomalu začal chápat, že ta mlha je vědomý zásah do vzpomínky. Vzpomínky tak významné a tak hrůzné, že kvůli ní jeho nedávný kolega riskoval trvalé poškození mozku.

„Albusi!“ Minerva utíkala chodbou, nestíhala se nadechovat, ale nyní se to zdálo podivně nedůležité. „Tom! Tom Raddle! Ve tvé kanceláři!“

„Děkuji, Minervo, “ pousmál se za svými půlměsícovými brýlemi. Dal sis na čas, Tome.
***
Přežil. Tom přežil. Tom přežil odraženou Avadu. Je naprosto jasné, že přežil, ale je slabý. Tak slabý jako tělo bez duše. Nebo snad duše bez těla?

„Pane, říkal jsem si, jestli nevíte něco o …o viteálech?“

„To není možné,“ řekl polohlasem.

„Co Brumbále? Co není možné? Nepochybujte a slavte! Ten malý chlapec nás všechny zachránil!“

Poprvé se zpříma podíval na Kornélia. Je možné, aby byl někdo tak naivní? Ano, zdá se, že ano. A právě kvůli těmto lidem, tak zranitelným, je třeba bojovat. Co je to ale za boj, když vašeho nepřítele není možné porazit?
***
Viteál. Část duše v cizím předmětu. Část duše, odštěpené vraždou. V cizím předmětu, snad významném pro onu osobu. Prsten, dům, váza, kniha… Může to být cokoli. Cokoli, neznámo kolikrát. Kolika zla je schopen se Tom dopustit? Měl bych pátrat po dalších vzpomínkách, číst v knihách a hledat, začít je hledat. Ale nestanou se v tom momentu, kdy vstanu ze židle, má podezření skutečná? Neoživím je tím jenom? Ach ano, někdy je tak těžké začít…

 

Pozn. admina: Omlouvám se, jestli jsem špatně odhadla kurzívu, ale ten formulář ji neumí přebrat. Kdyžtak na přání opravím:-)

Diskusní téma: V01 - ...Někdy je těžké začít... - Seulbet

...

Datum: 28.07.2013 | Vložil: Sitara

Wow! Opravdu vynikající, skvěle napsané! Klobouk dolů :-)

:-)

Datum: 28.07.2013 | Vložil: Mája

Brumbál musel za svůj život prožít spoustu těžkých začátků... Já ho mám ráda, na rozdíl od Claire. Příště vymyslím něco i pro něj :-)

Krása

Datum: 28.07.2013 | Vložil: KalamityJane

Netradiční pohled, příjemně se to čte, děkuju:)

Páni!

Datum: 26.07.2013 | Vložil: Jacomo

Tohle je hodně dobré! Musela jsem to přečíst 2x, než mi všechno docvaklo. Možná díky tomu přiznám Brumbálovi i nějaké ty plusové body, protože ani on to neměl jednoduché...

:-)

Datum: 26.07.2013 | Vložil: Patoložka

Páni, velmi zajímavé:-) Vlastně jsem tak ponořená do Harryho a Severuse, že Albusovi vždycky přisuzuju takovou tak nějak minoritní roli. Někdy ho nemůžu vystát, jindy ho mám ráda, ale je pravda, že už jsem o něm dávno ztratila iluze. Koneckonců, je to taky jenom člověk, tedy kouzelník, tedy kouzelný člověk a všechno to v jednom:-)
A je pravda, že obsáhnout to všechno, stát v čele té "lepší" strany a nezbláznit se z toho... No, to musel být oříšek.
Díky moc!

Re: :-)

Datum: 27.07.2013 | Vložil: Seulbet

Chci jen zareagovat na kurzívu - je dána úplně přesně jako jsem to měla ve Wordu, takže děkuju moc :-) (a omlouvám se, že jsem přidávala práci). Jinak "ignorování" Brumbála nebo případné antipatie úplně chápu, při čtení slashe (konkrétně hlavně Elysejského klíče) to mám podobně. S výzvou mě ale napadlo, že všichni automaticky předpokládáme, že Brumbál všechno ví, zjistí a začne, a Harry to jen dokončí. To dokončování nám Rowlingová zprostředkovala krásně, ale ohledně té Brumbálovy role byla půda zcela nezorána :-). Osobně ale většinou chápu B. (Nechce se mi to už vypisovat :-D) jako velmi zručného manipulátora (což ale není vždycky špatné).

Nesnáším Brumbála...

Datum: 26.07.2013 | Vložil: Claire

Ne, vážně, opravdu ho nemám ráda - ale tobě se podařilo mu na malý okamžik vtisknout lidskou zranitelnost a slabost ... zaváhal jen na chvilku a nakonec to neudělal - ale pár chvil uvažoval jako Popletal...
Nebo jako většina chlapů - dokud není něco nahlas pojmenováno, tak to neexistuje.
Příjemná změna v náhledu na Nejvyššího divotvůrce - díky. :-)

Přidat nový příspěvek