H2013 04 - Moudré rozhodnutí - Gleti

14.10.2013 21:36
Název díla *
Moudré rozhodnutí
Autor *
Gleti
Počet slov *
2 x 100
Rating/Varování *
(pokud je potřebné)
Soutěžní výzvy číslo *
H 2013 4
Prohlášení *
Všechna práva vyhrazena JKR, autorce ságy Harryho Pottera. Fanfikce nevznikla za účelem zisku.
Vlastní text

Ohniváč vyplivl třetí lístek a starý otrava začal žvanit o podpoře šampónů. Diggoryho nemusím, tak jsem ho neposlouchal a poočku sledoval Vince, jak uždibuje koláč. Malfoy ho právě sekl po ruce, když Pohár znovu vzplál a vznesl se čtvrtý ústřižek. Brumla na něj chvíli nevěřícně koukal, pak překvapeným hlasem zvolal: „Gregory Goyle!“ Strnul jsem. Úmrtnost byla příliš vysoká, vzpomněl jsem si na jeho řeč na začátku roku. Někdo mě chce zabít!

Následující události si pamatuji jen matně. Hádku v zadní místnosti, Snapeův marný pokus vysekat mě z toho, protesty ostatních, Skrkovo konečné rozhodnutí. Já myslel jen na jediné: Musím zmizet.

xxx

A tak v noc, kdy žádný normální kouzelník nevystrčí nos z postele, já trčím ve třetím patře u sochy jednooké čarodějnice a čekám na dvojčata Weasleyovy. Podplatil jsem je rodinným dědictvím, kouzelným měšcem pro děti, který je neustále plný svrčků a který je v naší rodině od nepaměti. Blázni, obětoval bych i ten na galeony, kdyby to bylo nutné. Nakonec souhlasili, že mi pomůžou, i když to komentovali spoustou urážek na můj nedostatek odvahy. Já bych to nenazval zbabělostí, ale bojem o život. Jsem přece Zmijozel! My víme, kdy vyklidit pole. Raději uteču, než abych zhebnul při Poháru Tří kouzelníků.

 
 

 

Diskusní téma: H2013 04 - Moudré rozhodnutí - Gleti

♠♠♠

Datum: 17.10.2013 | Vložil: Vendi

i útěk je strategie, zda dobrá či nikoli, to ať už posoudí jiní :D

...

Datum: 16.10.2013 | Vložil: Profesor

Právě udělal jedno z nejmoudřejších rozhodnutí v životě, domnívám se.

++++

Datum: 15.10.2013 | Vložil: Bobo

Opravdu to byl Gregory Goyle? To bylo asi jeho nejlepší rozhodnutí v jeho životě.

Goyle

Datum: 15.10.2013 | Vložil: Jimmi

Pobavil ten mešec, díky

:-)

Datum: 15.10.2013 | Vložil: Mája

V pravdě zmijozelské řešení. Vždycky měli dobře vyvinutý pud sebezáchovy. Tedy kromě jednoho nejmenovaného zmijozela, který (jak všichni již víme) celé roky riskoval svůj život a byl statečnější, než všichni nebelvíři :D

Nejlepší obrana je útěk

Datum: 15.10.2013 | Vložil: Claire

Gregory, kdyby ses náhodou potřeboval bezpečně zašít, tak za ten kuzelný měšec na galeony... nějak bychom se určitě domluvili, u mudlů by tě nikdo nehledal... :-D

oOo

Datum: 15.10.2013 | Vložil: Regi

Kdo uteče, ten vyhraje? Jen aby, Gregory, jen aby...
Moc hezké. Díky

Přidat nový příspěvek