H2013 05 - Vlkodlaci - Vendea

17.10.2013 21:40
Název díla *
Vlkodlaci
Autor *
Vendea
Beta-read
Claire
Počet slov *
200
Rating/Varování *
(pokud je potřebné)
Soutěžní výzvy číslo *
H2013 05
Prohlášení *
Všechna práva vyhrazena JKR, autorce ságy Harryho Pottera. Fanfikce nevznikla za účelem zisku.
Poznámka autora/Shrnutí
ano, jsou děti, které umí v pěti číst :)
Vlastní text

Není lehké je najít ani poznat, oni si najdou vás. V ten okamžik to pro vás může být osudové. S blížícím se úplňkem jsou ve své lidské podobě slabí a velice citliví. Vymlouvají se na náhlou nevolnost nebo nastydnutí. Nikdy s nimi nezůstávejte přes noc. S největší pravděpodobností by se jednalo o poslední noc vašeho života. Jakmile se přemění, nelze je přemluvit, přesvědčit, uplatit či jinak ovlivnit. Všechny učebnice tvrdí, že vlkodlakem se stanete, pokud vás jiný kousne. Zamyslel se někdo nad tím, kde by se v takovém případě vzal ten úplně první? Vlkodlakem se můžete narodit a to i naprosto „normálním“ rodičům. Lék zatím neexistuje, vede se o všem několik výzkumů. Není však jisté, zda některý z nich dojde ke zdárnému konci. Vlkodlak sám o sobě jen výjimečně napadá lidi. V devíti případech z deseti se straní společnosti, aby neublížil svým blízkým. Samozřejmě i zde se najdou výjimky, které lační po krvi a za svou zvířecí podobu se nestydí.

Zaklapl jsem svou starou knihu a pohladil semišový hřbet, na kterém zlatým písmem stálo: NEVĚŘ VŠEMU, CO JE PSÁNO aneb co vám ve škole neřeknou. Když jsem ji dostal v pěti k narozeninám, měl jsem obrovskou radost, kdybych jen tenkrát věděl…

 
 

 

Diskusní téma: H2013 05 - Vlkodlaci - Vendea

***

Datum: 27.11.2013 | Vložil: KattyV

Krásné i mrazivé.

Dojemné

Datum: 22.10.2013 | Vložil: xinef

Toto považuji za nejkrásnější drabble páté výzvy. :) Doufám, že jsem to tedy pochopila správně. :) (Víte, můj mozek někdy funguje na podivných principech.) Je to moc dojemné a taky trochu smutné, ale vyjadřuje taky určitou naději. Naději, že má šanci žít "normální" život a že by to neměl vzdávat. To mu chtěli ukázat rodiče. Moc milé.

oOo

Datum: 18.10.2013 | Vložil: Regi

Hodně, hodně smutné... Dík.

...

Datum: 18.10.2013 | Vložil: Profesor

Moc hezké drabble. Líbí se mi ta stať o vlkodlacích. A ten závěr plní smutkem.

Přidat nový příspěvek