H2013 07 - Ochráním ho! - Sophie

24.10.2013 21:59
Název díla *
Ochráním ho!
Autor *
Sophie
Počet slov *
200
Rating/Varování *
(pokud je potřebné)
Soutěžní výzvy číslo *
H2013 07
Prohlášení *
Všechna práva vyhrazena JKR, autorce ságy Harryho Pottera. Fanfikce nevznikla za účelem zisku.
Vlastní text

Zuřivě drhnu nádobí. Sovy, divně oblečení lidé, jméno Harry Potter. To všechno může znamenat jen jediné. V jejím světě se něco děje. A odtamtud teď nechodí žádné dobré zprávy. Naposled jsem o nich slyšela před rokem. Psala, že jsou v nebezpečí a nemám je za žádných okolností kontaktovat. Jako bych to vůbec kdy udělala. Vím, že v tom světě nejsem vítaná. Nemůžu se zbavit strašného pocitu, že se jim něco stalo. Uklidňuji se tím, že je Brumbál chrání. Budou v bezpečí.

Je noc, ale nemůžu spát. Potichu se kradu z již setmělého domu přes zahradu do ulic. Trocha čerstvého vzduchu mi určitě udělá dobře. Potkávám zjevně oslavující hlouček lidí, evidentně kouzelníků. Jejich vkus je otřesný.

„Na Harryho Pottera,“ slyším, když je míjím. Na Harryho, ne na Potterovy. Děsí mě to. Otáčím se a utíkám domů..... abych na prahu našla spící dítě a dopis. Chce se mi křičet. Ani to nemusím číst. Vím, co tam bude. A všechno je to jejich vina! To oni ji odvedli do toho jejich světa a pak ji nedokázali ochránit! S hrůzou zírám na dítě ve svém náručí. Bude jako oni. Co když ho jednou jeho magie zabije? To nedopustím! Nikdy se o ní nesmí dozvědět!

 

Diskusní téma: H2013 07 - Ochráním ho! - Sophie

jm

Datum: 26.10.2013 | Vložil: gleti

Nezlob se, Sophie, ale mě to nesedí. Vzhledem ke svému mírně přezrálému věku mohu s klidem prohlásit, že jsem se setkala s ženskýma, které byly zlé ze závisti, ale neznám ani jednu, která by psychicky týrala dítě pro jeho dobro.

Re: jm

Datum: 26.10.2013 | Vložil: Regi

Jen tak na okraj, o té "přezrálosti" taky něco vím :-)
Samozřejmě nemůžu vědět, jak to přesně Sophie myslela. Z posledních slov ale cítím jakousi zlověstnost. Něco, jako když fanatický exorcista říká "já to zlo z tebe vyženu, pro tvé dobro..." Samozřejmě nevěřím v Petuniinu laskavost.

Re: Re: jm

Datum: 26.10.2013 | Vložil: gleti

ano, máš pravdu.

Potřebovala jsem jen větší odstup a nechat to chvíli v sobě zrát. Pak mě napadla i tato možnost (snad proto, že v Čechách není tak obvyklá mi nepřišla na rozum dřív), tys mě ale předběhla, Regi.

Takže se omlouvám, a beru zpět, Sophie. Ženská, která v dětství kvůli magii byla odloučená od sestry a později oni přišla, by takovouto "ochranu" mohla poskytnout.

...

Datum: 25.10.2013 | Vložil: Profesor

Oh, nemám slov. Moc hezké.

oOo

Datum: 25.10.2013 | Vložil: Regi

Nevím, co dodat. Přidávám se k názoru Kalamity Jane.

..

Datum: 25.10.2013 | Vložil: KalamityJane

Dokonalé.

Přidat nový příspěvek