V06 - Čím se může Potter živit? - xinef

30.08.2013 19:33
Název *
Čím se může Potter živit?
Autor *
xinef
Počet slov *
100
Rating/Varování
(pokud je potřebné)
Výzva *
06
Prohlášení *
Všechna práva vyhrazena JKR, autorce ságy Harryho Pottera. Fanfikce nevznikla za účelem zisku.
Vlastní text

„Pottere!“ zahřměl profesor lektvarů zděšený scénou, které byl před chvíli svědkem. Surově přirazil Pottera ke zdi.
Jak mohl válečný hrdina kouzelnického světa skončit na ulici? Postával v zapadlé špinavé uličce a lascivně se podbízel procházejícím pánům.
„Co tu zatraceně děláte?“
„Pracuji,“ odpověděl Potter klidně, aniž by odvrátil zrak jako projev hanby či studu. Což by podle Severuse rozhodně měl.
„A to vás nikdy nenapadlo, že byste se mohl živit jinou částí vašeho těla?“ zavrčel podrážděně.
„Například?“ optal se Potter vyzývavě.
„Mozkem,“ upřesnil Severus.
„Jó, to znám,“ protáhl Potter, „ale nepoužívám.“
„To je vidět,“ ucedil Snape rezignovaně. „Už celých osmnáct let.“

 

Pozn. admina: Vítáme do našich řad novou duši:-)

Diskusní téma: V06 - Čím se může Potter živit? - xinef

...

Datum: 16.10.2013 | Vložil: Profesor

Mozek?! To nepoužívám... Velice hezké. I když jinak docela smutné. Co se muselo stát, že Harry skončil takhle?

Re: ...

Datum: 22.10.2013 | Vložil: xinef

Děkuji za komentář. Mohlo se stát docela dost věcí. Docela si dokážu představit, že by se proměnil v trosku poté, co by v Bitvě padli jeho přátelé. S tím by asi nedokázal normálně žít.

Začetla

Datum: 04.10.2013 | Vložil: Slimča

jsem se i do diskusí, i když mě předtím nad námětem nenapadlo dumat. Mně totiž tohle východisko připadá docela reálné, vezmeme-li v úvahu Harryho dětství bez citu a dospívání prostoupené traumaty. Když člověk ztratí vnitřní sílu, osud ho dokáže zahnat do kouta... Mě se drabblík moc líbil. Krásně namíchaný tragický prvek s humorem. Děkuji!

Re: Začetla

Datum: 22.10.2013 | Vložil: xinef

Děkuji za komentář. Taky si myslím, že za určitých podmínek by mohlo být reálné, že Harry skončí na ulici. Život někdy člověka přinutí dělat nečekané věci.

...

Datum: 01.09.2013 | Vložil: Regi

Nevěřím, že by si tuhle kariéru Harry mohl vybrat s rozmyslem, jako pragmatické řešení složité životní situace. Spíše si dovedu si představit takovou tragédii, po které by mu bylo úplně jedno, kde je a co dělá.

Re: ...

Datum: 02.09.2013 | Vložil: xinef

Regi, taky si představuji, že se mu stalo něco velmi tragického. Je jasné, že za normálních okolností a s podporou přátel, by takhle neskončil. Děkuji za názor.

-

Datum: 31.08.2013 | Vložil: belldandy

Myslím, že už mě fanfiction naštěstí na takovou zápletku připravila.
Takže - pobavilo, což byl zřejmě účel. :)

Re: -

Datum: 01.09.2013 | Vložil: xinef

belldandy, a to mě překvapuje, že takovou povídku ještě nikdo nenapsal. :) Děkuji.

Re: Re: -

Datum: 02.09.2013 | Vložil: belldandy

Máš-li na mysli takovou, kde Harry pracuje jako prostitut, tak takovou napsal. Znám minimálně jednu od Mandragory, ale zaručeně to nebude všechno. :) Proto říkám, že už jsem připravená ... :)

Pravda, česky toho asi moc není.
Já děkuji též. :)

:-D

Datum: 31.08.2013 | Vložil: Claire

Severus musel být opravdu hodně šokovaný - jinak si nedovedu vysvětlit, že by zrovna on vybízel Pottera, aby se živil mozkem... :-D
Pěkný drabblísek. :-)

Re: :-D

Datum: 01.09.2013 | Vložil: xinef

Claire, to tedy byl. Kdo by očekával, že Zlatý chlapec skončí zrovna takhle? Děkuji.

Harry..Harry..

Datum: 31.08.2013 | Vložil: Benny

Prostituce může potkat každého,takže proč ne i samotného spasitele kouzelnického světa?!Severus ho srovná,schopnosti na to má:)Díky

Re: Harry..Harry..

Datum: 31.08.2013 | Vložil: xinef

Severus ho sice nenávidí, ale protože mu celou dobu zachraňuje zadek, tak přece nenechá potloukat se takhle na ulici. V tom máš pravdu. Děkuji. :)

Kola osudu a tak...

Datum: 30.08.2013 | Vložil: Patoložka

Myslím, že po tom všem, co jsme už v povídkách všude možně zažili, je takové schéma klidně i možné. Však, když tu máme příběhy, ve kterých Harry přejde na druhou stranu, příběhy, ve kterých může vystupovat jako otrok, oběť znásilnění, týrání, mučení, jako duch, jako supermocný i bezmocný... Myslím, že schéma, kdy se z něj stane prostitut prostě nastat může... v některém z alternativních vesmírů, samozřejmě.
Dosti často poslouchám muzikál Bídníci, od té doby, co vyšel ten film, protože mám prostě ráda tu hudbu, no a to je příběh, který hýbe lidskými srdci celá desetiletí... A kdo je tam jedna z hlavních postav? Fantine, která přišla o všechno a skončila na ulici...
Takže - proč ne... jako představa... Je pravda, že jsem nad tím po prvním přečtení ani moc neuvažovala, bohužel to není v mých možnostech, ale vlastně se mi ten příběh líbil:-) a přišel mi úsměvný. Takovým tím absurdním, parodickým stylem...
Takže díky, xinef:-) PS: Víš, že jsem v první chvíli zvažovala, jestli se vixen nepřepsala ve svém vlastním jméne?;-)

Re: Kola osudu a tak...

Datum: 30.08.2013 | Vložil: xinef

Po přečtení několika povídek mám taky pocit, že je tam možné už úplně všechno, takže proč by nemohl skončit takhle? Třeba ve válce přišel o hodně a je to zkrachovalá hvězda, která neví, co se svým životem.
Třeba mu nevyšel bystrozorský výcvik. Normální práci mu nedají, protože je hrdina a chtěl by určitě zvýšení platu a měl by hvězdné manýry. Všichni si představují, jak si žije hrdina a realita přitom může být jiná. Předpokládají, že nic nepotřebuje, protože dostane všechno, a tak mu vlastně nikdo nic nedá. :)
Děkuji. Nikdy nepíšu příliš vážně. Beru to všechno tak nějak s nadsázkou. Mimochodem xinef používám už nějakou dobu, ale je fakt, že tolik nejsem vidět. :)

Re: Re: Kola osudu a tak...

Datum: 30.08.2013 | Vložil: Patoložka

Ohledně jména: To je mi samozřejmě jasné, jen jsem na tebe ještě nikde nenarazila... Ale co není může být:-)
Ohledně ostatního: Ano, taky mám pocit, že možné je všechno... Ještě že je ta představivost tak rozmanitá a bohatá - byla by to nuda, kdybychom na tom byli všichni stejně:-)

:-)

Datum: 30.08.2013 | Vložil: Mája

Prostitut v Obrtlé? Chudák Harry. Tahle bez kontextu, když nevíme jakým příšerným hnutím osudu se tam dostal, je to opravdu dost drsné :-)

Re: :-)

Datum: 30.08.2013 | Vložil: xinef

Limitoval mě počet slov. Obdivuji všechny, kteří tohle umí. Můžeme si třeba představit, že ve válce zemřel víc než jeden Weasley a Harry ztratil druhý domov po Bradavicích. Co by dělal potom?
A jak je to s interprety, kteří prorazí jediným hitem? Jednu chvíli jsou neuvěřitelně slavní a oblíbení, ale pak se musíš živit úplně obyčejnou prací, protože se jim už nepodaří složit žádný hit. No, i Harryho sláva mohla být pomíjivá.
Děkuji.

Re: Re: :-)

Datum: 30.08.2013 | Vložil: Patoložka

PS: Počet slov lze navýšit na 200 nebo 300 nebo x krát 100 slov:-)

:-(

Datum: 30.08.2013 | Vložil: Bobo

To bylo nechutné.

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek