V07 - Za vším hledej Weasleyovce - Spitfire

08.09.2013 09:47
Název *
Za vším hledej Weasleyovce
Autor *
Spitfire
Beta-read
-
Počet slov *
2x100, 1x120, 2x100, 1x139
Rating/Varování
(pokud je potřebné)
Výzva *
V07
Prohlášení *
Všechna práva vyhrazena JKR, autorce ságy Harryho Pottera. Fanfikce nevznikla za účelem zisku.
Párování/Poznámka autora/Shrnutí
Na sebe navazující mozaika drabblíkových útržků rozhovorů v konečném důsledku směřující k jednomu cíli.
Můj první pokus. Je neuvěřitelně těžké změstnat myšlenky do sta slov.
Vlastní text

,,Vážně, Hermiono, budeš mít CELÉ dva měsíce prázdnin na prohlížení si nové učebnice. To nemůžeš ani na chvilku vypnout?“ Chlapec se snažil neznít příliš rozmrzele. Měl lepší plány pro dnešní večer než sledovat svou dívku zanořenou do učebnice. ,,Válka skončila, Zlo je poražené a všichni žijem...“ Nechtěné škitnutí přerušilo Ronovu tirádu. Opravdu přílišná dávka ohnivé whisky. ,,Je čas slavit a bavit se!" Došlo mu, že to nebyl nejrozumnější návrh v momentě, kdy poslední slovo vyšlo z jeho úst a jeho přítelkyně po něm vrhla podrážděný pohled. ,,Ale já se právě teď bavím, Ronalde! Má už JEN dva měsíce na dohnání zameškané látky za celý rok. Což je absolutně skvělá výzva!" dodala smířlivě. Sotva by jí mohlo podráždění vydržet dlouho v záplavě nadšení. ,,Mimo to, hned v druhé kapitole je lektvar na odstranění následků kocoviny, a to jak tak koukám na vás všechny, bude potřeba již zítra," objasnila jim budoucí Primuska "osmého" ročníku, než s trhnutím otočila hlavu za sebe, kam její pozornost strhla rána doprovázená mumlavým zanadáváním Poloobra. ,,Budeme potřebovat opravdu VELKOU dávku protikocovinového lektvaru," v duchu začala propočítávat množství nutných ingrediencí v lektvaru ve vztahu k váze Hagridova těla. Opravdu se přitom snažila ignorovat hádku rodící se kousek od ní.

***
,,Zklidni hormon, Pottere! Pansy to nemyslela vážně, když říkala, že profesor Snape by stál za hřích a že by ho klidně pozvala na rande. Všichni tady víme, že si na něj držíš exklusivní právo. A skutečně nikdo si nemyslí, že bys byl zbabělec, když ses mu ještě neodvážil vyslovit." Mladý zmijozel vyjímečně používal veškeré své diplomatické vlohy na utlumení sporu, ve kterém byl, zcela vyjímečně, docela nevinně. Ani Draco Malfoy není takový hazardér, aby se pletl mezi Vyvoleného a jeho vyvoleného. V duchu si udělal poznámku do budoucna, že Parkinsonovou je rozhodně dobré držet dál od alkoholu. K jejímu štěstí Potter vypadal dost vykolejený jeho odhalujícím prohlášením, že dočista zapoměl na to, jak ještě před okamžikem, sliboval zmijozelačce krutou pomstu.

***
Remus Lupin si připadal nepatřičně. V davu se snažil zahlédnout alespoň někoho blízkého svému věku. Současně, zcela paradoxně, na sebe neupoutat pozornost svého jediného vrstevníka v dohledu. Přesně si dovedl představit jízlivé poznámky Severuse Snapea, donuceného účastnit se pobitevního večírku. Ani jej příliš nepřekvapilo, že jeho bývalý spolužák tráví čas tak, jak si jej pamatoval ze školních let a sice s nosem zabořeným v knize. Možná konečně trocha štěstí pro smolařského vlkodlaka. Jen tak nepozorovaně proklouznout, zašít se někam do rohu a užít si poklidného večera. Neubránil se zvědavosti, aby nenakouknul přes Severusovo rameno do útlé knížečky v jeho rukách. Sotva letmý pohled na pár řádků a cítil jak mu hoří tváře studem a ještě něčím mnohem živočišnějším. Milostná poezie určitě nebyla tím druhem literatury, jaký si spojoval se svým odtažitým bývalým spolužákem. A že to byly řádně žhavé verše, to nedokázal popřít. Vzpamatoval se právě v čas. V posledním okamžiku sotva stačil zabránit hrozící katastrofě. ,,Fuj je to!" šeptnul tiše, naprosto reflexivně škubající s vodítkem. ,,Slíbil jsi mi, že necháš Severuse na pokoji." Neuhnul před vyčítavým pohledem umocněným zvěromágskou podobou svého přítele. ,,Takhle se na mne nedívej! Opravdu si nemyslím, že převrhnout někomu pití do klína je projev přátelství!" pronesl káravě.

***
,,Hej, brácho, seš si jistej, že to byl dobrej nápad podsunout Snapeovi Harryho deník?" otázal se ryšavý mladík z patra rozjařeně shlížející na dění pod sebou. Stále nedokázal věřit svému štěstí, že málem přišel o část sebe samého. Naštěstí jen málem. Jeho bráška tu byl stále s ním. S tím svým zářivým úsměvem. ,,Jasně, že jo! Jen se podívej na toho starýho netopýra, jak to přímo žere. A i když se to zdá naprosto trhlý, tak ty dva sou pro sebe jako stvořený, a náš Harry si přeci trochu štěstí po tom všem zaslouží. Má kliku, že má nás dva, laskavé dohližitele, aby dozorovali jeho blaho. To by v tom byl čert, jestli se po tomhle nedají dohromady." Druhý zrzek souhlasně přikývnul. Bylo by přeci hloupé hádat se s vlastním odrazem. ,,Svatá pravda, bráško! Ještě že nás má."

 

Pozn. admina: Vítáme další novou dušičku a gratulujeme k prvnímu pokusu. Myslím, že s vtěsnáním se do počtu slov se tu potýkáme všichni...

Diskusní téma: V07 - Za vším hledej Weasleyovce - Spitfire

...

Datum: 16.10.2013 | Vložil: Profesor

Hehe, to je dokonalé. Bráškové jsou čísla.

:-)

Datum: 11.09.2013 | Vložil: Mája

Skvělý příběh :-) Ouplně ho na tom obrázku vidím :D Pár hlášek mě fakt dostalo. "Postavit se mezi Vyvoleného a jeho vyvoleného." "Hledal někoho blízkého svému věku a současně se snažil neupoutat pozornost svého jediného vrstevníka v dohledu." :D
A ten fórek s Harryho deníkem je přesně to, co bych od dvojčat čekala...
Se slovíčkama si nedělej starosti. Často proškrtávám, gumuju, přepisuju a nakonec to vzdám a přidám radši ještě další stovku, když to v jedné nedává moc smyslu :D

Re: :-)

Datum: 12.09.2013 | Vložil: Spitfire

Velice děkuji. Jsem ráda, že se líbilo. Pro mne se ten příběh rozehrál v hlavě tak nějak sám od prvního pohledu na trojici v popředí. Dvojčata vyjímečně využila své šprýmařské vlohy k všeobecnému užitku.
To je právě ten kumšt, co obdivuji, když to zvládnente zpacifikovat do smysluplné formy přijatelné délky. :D
Ještě jednou dík.

...

Datum: 10.09.2013 | Vložil: Sitara

Pěkné, moc se mi to líbilo :-) Tož to já naopak za délku přidávám plusové body :-D
Děkuju.

Re: ...

Datum: 11.09.2013 | Vložil: Spitfire

Děkuji mnohokrát. Potěší vědět, že ta moje "ukecanost" přináší body do plusu.

Děkuji

Datum: 08.09.2013 | Vložil: Spitfire

Děkuji adminům, za přivítání i korekturu. Opravdu obdivuji všechny, kteří to dokáží. Pro příště se vynasnažím polepšit a trefit tu stovku.

Re: Děkuji

Datum: 08.09.2013 | Vložil: Patoložka

Někdy je to fuška a někdy se to prostě nepodaří:-) Však taky o nic nejde, všichni to děláme pro zábavu a radost z tvorby a něčeho, co můžeme sdílet:-) A mě prostě strašně fascinuje, kolik nápadů se může z takového jednoho tématu vyvrbit:-)

Re: Re: Děkuji

Datum: 11.09.2013 | Vložil: Spitfire

A o to větší motivace se o to stále pokoušet. :-) Pravda, co člověk to úhel pohledu a téměř nekonečné množství variant.:-) A propo, už jsem vám vzdala dík, že jste něco takového zavedli v našich končinách? Myslím, že ne. Takže díky a spoustu elánu do budoucna.

Přidat nový příspěvek